OPROEPEN !!

Op deze pagina wordt aandacht gevraagd door mensen, die op zoek zijn naar personen of bepaalde informatie met betrekking tot het Duits en Nederlands verzet!

-Casus Herbert Cohn, leider Groep -Walko: Wie weet meer over Herbert Cohn (Kohn, Walko, Walco) leider van de Groep-Walko? Herbert woonde de samen met Evelyn Samuels op Bernhard Zweerskade 19II in Amsterdam. Hij werd  echter verraden, en bij een inval op 31 mei 1943 probeerde hij te vluchten, maar werd neergeschoten.
Herbert overleed op 3 juni in het Wester Gasthuis en zou onder een schuilnaam begraven zijn.

Casus De SD officier en zijn adjudant werkzaam in Amsterdam: Mirjam Elias is op zoek naar een hoge SD officier en zijn adjudant die tijdens de oorlog werkzaam waren in Amsterdam, maar ook Joden hielpen met papieren en stempels.

-Casus Annemie Wolff:  Annemie Wolff was fotografe. Er zijn vele foto’s teruggevonden, maar de geportretteerden kunnen niet allemaal herleid worden. Eén spoor leidt naar Curt Frischauf.

-Casus Wehrmacht-deserteur Ernst Haalboom: Ernst Haalboom was geboren in Dortmund, maar emigreerde naar Nederland in 1929. Hij ging wonen in Stadskanaal. Als gevolg van de bezetting werd hij opgeroepen voor dienst bij de Wehrmacht. Hij deserteerde en sloot zich aan bij de Groep Rehorst die actief was in het Nederlandse verzet.
Peter van der Linden en Pieter van den Hout hebben onderzoek verricht naar Ernst Haalboom. Ze zijn al ver gekomen, maar nog steeds is elke informatie welkom!

Casus Fort Ruigenhoek-Zoektocht naar ondergedoken Duitse deserteurs uit fort RuigenhoekAnnemarie Goede is op zoek naar overlevenden of nabestaanden van Duitse militairen, die verborgen werden gehouden in Fort Ruigenhoek vanaf september 1944 tot het einde van de oorlog in mei 1945. Fort Ruigenhoek maakte als onderdeel van de Stelling van Utrecht deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie:

Für die deutschen Besucher dieser Website, bitte folgen Sie diesem Link:
http://www.bv-opfer-ns-militaerjustiz.de/uploads/Dateien/Presseberichte/DeserteursucheNLFortRuigenhoek2014.pdf

-Casus Gerard Hasperhoven: Hasperhoven was geboren in 1902 en woonde in Enschede. Er was destijds een herzieningsproces gaande en er wordt nu gevraagd naar info omtrent dat proces.

-Casus The Ritchie Boys: Author Kathryn Lang Slattery is in search of soldiers who joined the Ritchie Boys, but whose names were forgotten.
-Kathryn Lang Slattery in search for The Ritchie Boys!