De andere kant van de Tweede Wereldoorlog.

Over het Duitse verzet vanaf 1933 tot 1945.

OPROEPEN !!

Op deze pagina wordt aandacht gevraagd door mensen, die op zoek zijn naar personen of bepaalde informatie met betrekking tot het Duits en Nederlands verzet!

Casus Annemie Wolff:  Annemie Wolff was fotografe. Er zijn vele foto’s teruggevonden, maar de geportretteerden kunnen niet allemaal herleid worden. Eén spoor leidt naar Curt Frischauf.
Annemie Wolff

-Casus Ernst Haalboom: Ernst Haalboom was geboren in Dortmund, maar emigreerde naar Nederland in 1929. Hij ging wonen in Stadskanaal. Als gevolg van de bezetting werd hij opgeroepen voor dienst bij de Wehrmacht. Hij deserteerde en sloot zich aan bij de Groep Rehorst die actief was in het Nederlandse verzet.
Peter van der Linden en Pieter van den Hout hebben onderzoek verricht naar Ernst Haalboom. Ze zijn al ver gekomen, maar nog steeds is elke informatie welkom!
Wehrmacht-Deserteur Ernst Haalboom

Casus Fort Ruigenhoek: Annemarie Goede is op zoek naar overlevenden of nabestaanden van Duitse militairen, die verborgen werden gehouden in Fort Ruigenhoek vanaf september 1944 tot het einde van de oorlog in mei 1945. Fort Ruigenhoek maakte als onderdeel van de Stelling van Utrecht deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie:
-Zoektocht naar ondergedoken Duitse deserteurs uit fort Ruigenhoek

Für die deutschen Besucher dieser Website, bitte folgen Sie diesem Link:

http://www.bv-opfer-ns-militaerjustiz.de/uploads/Dateien/Presseberichte/DeserteursucheNLFortRuigenhoek2014.pdf

-Casus The Ritchie Boys: Author Kathryn Lang Slattery is in search of soldiers who joined the Ritchie Boys, but whose names were forgotten.
-Kathryn Lang Slattery in search for The Ritchie Boys!

Advertenties